Skip Navigation

Hvilken skiboks eller tagboks skal jeg vælge?

Er din bil for lille eller har du for meget bagage ?

Du har helt sikkert stillet det spørgsmål før.........

Men hvilken boks er den rette for mig?Hvad skal du have transporteret?

Lange genstande som ski, snowboards osv. hører til lange bokse. En kort boks er tilstrækkelig for kufferter, campingudstyr, golftasker eller rygsække.

Hvor stor skal boksen være ?

Boksstørrelsen afhænger af den bagage du skal have transporteret. Bagagebokse og skibokse findes i forskellige størrelser og med forskellige kapaciteter.

Hvor ofte skal du bruge boksen?

Hvis du ikke bruger boksen særlig ofte, vil en standard boks opfylde dine behov. Hvis du stiller høje krav til udstyr, komfort og design, skal du vælge en boks af højkvalitet.

Vælg en tagboks, der giver dig mest fleksibilitet.

Vælg en stor boks for alle tilfælde

Glem ikke lastholderne. Du har altid brug for lastholdere for at fastgøre boksen til bilen, så vær opmærksom på deres kvalitet.

At køre sikkert med tagboksen

En tagboks betyder ikke kun plads. Den betyder også, at du skal tilpasse din bilkørsel efter de omstændigheder pga. at din bil er blevet højere og tungere.

Din bil vil være mere sidevindsfølsom

En pakket boks betyder en ændring i tyngdekraftens midte, hvliket fører til ændret bevægelse i kurver og ved opbremsning. Bilens højde forhøjes (incl. lastholder) med op til 60 cm! vær forsigtig i tilfælde af lave garagedøre eller lave broer!

Check, at tagboksen og lastholdere er korrekt fastgjort til bilen også ved længere rejser f.eks. når du holder pauser undervejs eller når du tanker. I tilfælde af manglene fartbegrænsning, anbefaler vi en maksimum hastighed på 130 km/t.

At køre med en tom tagboks forøger dit benzinforbrug unødvendigt. Afmonter boksen, hvis du ikke har brug for den.